Marmaris i Turkiet

Transport i MarmarisMarmaris är en ganska liten stad. Själva centrum är inte större än att det är lätt att ta sig runt i hamnområdet och i cityområdet till fots. Dessutom ligger det en strand helt nära staden, bara en halvt stenkast bort från restauranger, barer och butiker på Strandpromenaden. Så om man inte vill, behöver man inget fordon alls här.

Om man däremot vill åka lite längre är det enklaste och det billigaste sättet att ta sig runt i Marmaris och mellan städerna utmed kusten genom att hoppa på någon av de dolmus, taximinibussar, som finns. De går även skytteltrafik från hotellområdena in till stan. Dessa dolmus är ganska snabba, smidiga och säkra att ta och går med täta turer.

Taxibilarna i Marmaris är billiga och tar dig fortast dit du vill. Som prisexempel kan nämnas att det kostar ungefär 130 svenska kronor att ta sig de 7 kilometrarna mellan Marmaris och Icmeler. Det är viktigt att man gör upp om priset i förväg innan man sätter sig i taxin. Annars kan det bli dyrt.

Man kan även ta sig fram på vattnet. Det rekommenderas för alla utflykter då båten är ett fantastiskt färdsätt som samtidigt ger härliga vyer och vinden i ansiktet. I Marmaris hamn hittar man taxibåtar som bland annat går till Icmeler och till Turunc, Rhodos och till de härliga stränderna som ligger en bit från Marmaris marina. Vill man ta egna turer på vatten finns det flera företag som erbjuder hyrbåtar. Var noga bara med att se till att förhandla om priset då det kan skilja sig åt mellan de olika hyrställena.

En stor busstation ligger två kilometer utanför stadens centrum. Hit anländer och härifrån avgår bussar till nästan alla städer i hela Turkiet. Till de flesta intressanta platserna och till stränder lite längre från Marmaris går det dagliga båtar som man kan hoppa på. De flesta av dessa går iväg under morgontimmarna för att sedan lotsa tillbaka alla passagerare igen under eftermiddagen/kvällen.

För den som vill göra egna utflykter i det mäktiga landskapet på egen hand rekommenderas en hyrbil eller möjligtvis moped. Hyrbilar kan man skaffa redan på flygplatsen men det finns också många firmor som erbjuder bilar i Marmaris stad. Man får dock tänka på att det är ganska smala vägar på sina ställen och vägarna ringlar sig runt bergen. Det är med andra ord mycket krokigt och trångt ibland.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris