Marmaris i Turkiet

Stränder i MarmarisDe långsträckta stränderna utmed Marmarisbukten erbjuder härliga soldagar och äventyrliga aktiviteter. Stränderna består till största delen av grovkornig sand, grus eller klappersten. Om man absolut vill ha sandstränder får man resa lite längre, men klapperstensstränderna är vackra i sig och har fördelen att man slipper sand överallt i packningen.

Precis vid byn ligger stranden ”Marmaris Beachfront” . Det är en långsmal strand där mycket folk samlas. Stranden ligger knappt ett stenkast ifrån en mängd barer och restauranger. Här kan man hyra såväl solstolar som parasoller för att riktigt njuta av tillvaron.

En strand som ligger lite längre bort, men som är väl värd resan, är den stora stranden Turunc. Även här finns det flera restauranger att välja på när hungern sätter in. För att komma till Turunc tar man en taxibåt från antingen Marmaris eller Icmeler, eller så tar man helt enkel en dolmus, minitaxibuss, för att komma till stranden. Stranden är 500 meter lång och i bakgrunden ligger flera hotell och klippformationer.

I Gökovabukten finner man stranden Sedir Adasi. Den ligger på en liten öde ö. Myten säger att Marcus Antonius ordnade sandstranden här för att kunna älska i fred med Kleopatra. Och nog är det en romantisk sandstrand alltid. Men då det inte finns så många sandstränder i området måste man duscha innan man reser härifrån. Man vill inte tappa ett enda korn av stranden. Man kommer till stranden genom att åka med en båtutflykt som man kan boka i turistbyrån.

Vill man uppleva en vacker strand är Ölundiz ett ställe att besöka. Ölundizlagunen är en av de mest fotograferade stränderna i hela Turkiet. Vattnet har här nästan en magisk färg. Och vill man vara ifred är Iztusu en strand där nästan inga andra är och i området råder en otrolig natur. Här finner man lugn och ro utan att bli störd av andra. Man kommer hit med bussen till Dalyan och sedan med badbåt.

Men mest populär för de som tycker om en vacker miljö ändå är nog Kumlubuk. Stranden är stenbelagd och vattnet utanför stranden är djupaste och klaraste turkost. Vill man komma till denna paradisstrand tar man en taxibåt från Icmeler.

Om man inte vill ligga och lata sig på stranden kan man alltid ta och utöva någon vattensport. Här finns det mängder av alternativ att välja mellan på de mer folktäta stränderna. Om vinden ligger rätt är Vindsurfing och fallskärmsflygning efter båt (parasailing) några av de äventyrligare alternativen. Och det finns bananbåtar, trampbåtar, kajaker och små båtar med snurror som man kan hyra och ge sig ut på böljan den blå, om man inte vill stanna på stranden och styla med att vara bra på beach volley förstås. Flera nät finns uppsatta och det är alltid något lag som är en man kort.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris