Marmaris i Turkiet

Nattlivet i MarmarisDet är fullt hålligång i Marmaris. Natten verkar aldrig ta slut. Festandet är igång tills turkarna själva tröttnar, och de verkar ibland outtröttliga. Det riktiga nattlivet börjar sent och håller sedan på fram till 7-snåret på morgonen, då det är dags att åka till stranden. Här är det klackarna i taket som gäller och musiken och dansen har en stor del av nattlivet. Som tur var, för de andra turisterna som vill sova, är nattlivet koncentrerat till ett par ställen. Så andra som vill ta det lugnt märker inte mycket av festandet.

I början på kvällen flockas alla i restaurangerna, äter gott och dricker vin och öl och sitter långt om länge. Det lite vildare nattlivet dröjer till en bra bit efter midnatt. Barerna, karaokebarerna och klubbarna avlöser varandra här i Marmaris. Många unga kommer hit och spenderar hela veckan med att dansa och ha kul. På Barlar Sokagi, på engelska Bar Street, är den stora bargatan. Här kan det samlas riktigt mycket folk under högsäsong. Här går man från den ena baren till den andra och tar en drink eller två, träffar folk och slår följe till nästa bar. Här finns även en stor mängd nattklubbar varav många är utomhus. Bl.a. en av Turkiets största nattklubbar, Areena.

Det finns också ett rikt utbud av såväl barer som restauranger utmed hamnpromenaden Uzunyali och basaren som öppnar när skymningen kommer. Vill man ha en bra karaokebar ska man bege sig till Long Beach. Där finns en mängd olika musikbarer i olika former. Vissa kvällar kan det också förekomma riktiga strandpartyn och då är det nog vildare än någonsin.

De flesta barer och klubbar har en helturkisk afton en gång i veckan. Då får man chansen att se turkiska magdansöser och både beskåda och själv dansa traditionella turkiska danser. Det brukar vara extra trevligt dessa kvällar med folk som dansar och sjunger med under hela kvällen.

Som i många andra semesterorter runt Medelhavet får man får se upp för inkastare när man är i marmaris. Här kan de vara riktigt tuffa. De finns utanför många av diskoteken och barerna och lockar med förmånliga priser och köp-två-betala-för-en-drinkar. Tänk på att alltid välja ställe utifrån ditt eget val och inte gå på säljsnacket. Trots det heta nattlivet är det sällan som det så att säga ”spårar ur”. Här har man koll på varandra.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris