Marmaris i Turkiet

MarmarisSåsom en stad utmed Medelhavet njuter Marmaris invånare och besökare av områdets behagliga Medelhavsklimat. Solen skiner nästan 180 dagar om året, och då främst under sommartid. Medelhavsklimatet betyder att somrarna blir torra och ganska heta, särskilt i månaderna juli och augusti. Då kan temperaturen stiga till över 35 grader. Tack vare en ofta förekommande sjöbris brukar värmen trots det vara hanterbar även för en nordbo.

Under början på hösten förändras vädret. Då kan stilla regnskurar förekomma från tid till annan. Men solen är ändå allt som oftast lysande från en klar himmel. När de första dropparna faller markeras slutet för högsäsongen i Marmaris och allt färre turister söker sig till området. För den som inte absolut måste bada och sola varje dag kan den tiden vara en härlig tid att besöka Marmaris på då det inte är fullt så mycket folk här.

På vintern är det svalt och ganska ostadigt väder i staden. Regn och blåst förekommer. Det händer även att det dyker upp tromber i området, även om det sker ganska sällan. Temperaturen är under vintern fortfarande ganska mild och ligger mestadels över 10 grader. Men det kan, under vissa dagar, bli lite kallare och ibland trillar temperaturen ner till under 0 grader nattetid.

I början på våren är vädret fortfarande ostadigt och ganska svalt, för att sedan, under mars månad bli allt stabilare och utlova ännu en varm och skön sommar i denna härliga sommarstad. Under april månad råder det vi i Sverige kallar sommarvärme och i maj sätter den riktiga värmen in och stränderna fylls åter med soltörstande turister från hela världen.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris