Marmaris i Turkiet

Jeep safariEtt jeepsafari är ett perfekt tillfälle att njuta av området runt Marmaris och inte minst att ta del av den turkiska kulturen. Förutom att vara ett riktigt och äkta äventyr förstås. Här gäller det att hålla i hatten så att den inte trillar av och man får räkna med en guppig och lite stökig, men ack så rolig färd i det vackra turkiska landskapet.

Ett jeepsafari pågår hela dagen. Resan varar i cirka 10 timmar. Under färden berättar en guide om allt man ser och upptäcker. Och det gäller att hålla sig i de handtag som finns och inte minst att hålla ögonen öppna så man inte missar något spännande på färden.

Med moderna och bekväma jeepar av hög kvalitet går färden genom skogar och bergsmassiv. På sina ställen beger sig chauffören ut i områden som är helt off road. Då gäller det att hålla i sig! Man åker oftast i en större konvoj med upp till femton bilar. Totalt följer över fyrtio passagerare med på färden, vilket också ger möjlighet till trevliga bekantskaper under färden.

På sina ställen, utmed halvöarna ser man vatten på båda sidor om vägen. Uppe på topparna av bergen är utsikten milsvid och hisnande. Med lite tur kan man få se ett eller annat vilt djur. Färden går också genom små jordbruksområden där jordbrukarna arbetar på markerna. Många av jordbruken är små och marken bearbetas med ofta med handkraft, och så åsnorna förstås. De kunniga chaufförerna får också passa sig för alla de får som långsamt passerar eller helt enkelt står på vägen.

Man pausar där naturen är som allra bäst. En rastplats ligger precis bredvid ett vackert vattenfall. Här är det perfekt att röra lite på benen och klättra upp till vattenfallets topp för att blicka ut över nejden. Man kan även, om man törs, hoppa ner för vattenfallet och plumsa rakt ner i den lilla lagunen. Man får även möjlighet att njuta av stränder och att äta lokal mat på en liten restaurang man annars aldrig skulle veta fanns.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris