Marmaris i Turkiet

IcmelerIcmeler är den lilla mysiga och trevliga lillasystern till Marmaris och ligger utmed kusten i Marmarisbukten bara 7 kilometer från Marmaris. Hit kommer man för att njuta av det goda livet i lugn och ro och i trevligt sällskap med andra.

Den lilla byn är fylld med vackra trädgårdar. Mitt igenom staden rinner kanalen Osmangazi och utmed kanalen finns vackra promenadstråk. Man hittar även gemytliga små restauranger och caféer utmed kanalen där man kan sitta och njuta av tillvaron.

I staden finns mängder med butiker och basarer och shoppingen är god. Varje tisdagskväll är det marknad i den lilla staden. Då kan man fynda kryddor, smycken, lergods, mattor, lädervaror, mässingsprodukter och märkeskopior. Glöm inte att pruta, det är sed i Turkiet. Det finns även en hel del restauranger och barer. Restaurangerna serverar i allmänhet mat fram tills tio på kvällarna och efter det brukar folk sitta kvar länge, länge och njuta av sitt vin eller vad de nu väljer att dricka.

De livligare barerna är samlade på en och samma gata. Det är hit man får gå om man vill ha riktigt nattsudd. På bargatan finns också två nattklubbar: Eastender och Pleasure. De har lite olika inriktning men är gemytliga och lugna för att vara nattklubbar. Atmosfären är lugnare och lite mildare här i Icmeler jämfört med i Marmaris. De flesta som vill festa loss ordentligt gör det i Marmaris.

Vid byn ligger en helt fantastisk strand som till skillnad från stränderna vid Marmaris består av den mjukaste sand. Här tillbringar de allra flesta besökare stora delar av dagen. Vattnet utanför är riktigt turkost och stranden är relativt långgrund, vilket passar barnfamiljer. Stranden vid Icmeler är mycket livlig och man kan hitta på en mängd aktiviteter. Bland de mer populära märks beachvolley och allehanda vattensporter såsom vattenskoter, parasailing, vattenskidor och inte minst snorkling. För den som vill ha en riktigt lat dag finns solstolar och parasoller att hyra. Helt nära stranden finner man också en mängd olika restauranger och barer.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris