Marmaris i Turkiet

Flyg till MarmarisMarmaris ligger bara en enkel flygresa bort. Såväl charterflyg såsom reguljära flighter går till det område där Marmaris ligger, som också är ett av Turkiets allra främsta semesterområden. Tiden för flygningen är ungefär 3 timmar och 55 minuter utan mellanlandning och man landar vid Dalamans flygplats. Dalmans flygplats är en utav tre internationella flygplatser i den sydöstra delen av landet.

Det finns två terminaler på flygplatsen. En är enkom för inrikestrafik och den andra tjänstgör som utrikesterminal. Från Dalamans flygplats går det flyg till 120 olika destinationer. Varav många är europeiska. Flygplatsen har nyligen byggts ut och är därför mycket modern. Tyvärr är också priserna höga på flygplatsen och i dess butiker och caféer. Men det finns en outlet som dessutom är taxfree (ingår inte i EU än) där man kan göra en del fynd. Som ett land utanför EU är kontrollen, främst på tillbakavägen till EU, lite strängare än om man åker inom EU så var beredd på lite köer vid avresa.

Vägen mellan Dalmans flygplats och Marmaris är en kurvig och backig historia. Men det är också en hisnande vacker resa. När man vindlat sig upp genom bergen öppnar sig landskapet och havet glimtar fram. Man ser då den vackra hamnstaden Marmaris med alla sina färger, kupoler och gränder lite från ovan och det fantastiskt blåa havet precis bredvid.

Resan från Dalaman till Marmaris tar ungefär 1,5 timme och är runt 110 kilometer lång. Det stora bolaget som erbjuder transferbussar till bland annat Marmaris heter Havas och bussarna hittar man precis vid utgången av inrikesterminalen på flygplatsen. Kostnaden är 23 turkiska lira, det vill säga ungefär 130 svenska kronor. Priserna varierar något beroende på vart man stiger på transferbussen. Boka i förväg så går det smidigare att komma på bussen.

Man kan också ta taxi till sin slutdestination. Det är mycket bekvämt och går att boka i förväg. Är man en lite större grupp går det att förboka en minibuss för resan. Det är lika bekvämt som taxi men man sparar slantar som man kan ha trevligt för i Marmaris. Om man vill ha en minibuss lönar det sig om man är fem till tolv personer. Om man ändå tänker hyra bil under vistelsen i Marmaris kan man passa på att hämta upp den på Dalamans flygplats. Då är resan ordnad såväl från som tillbaka till flygplatsen.Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris