Marmaris i Turkiet

Åka till Grekland / Båt till Rhodos från marmaris
 När man ändå är vid Marmaris och så nära den grekiska ön Rhodos vore det synd att missa chansen att åka dit.. Trots det nära avståndet är skillnaden i kultur stor och det finns många sevärdheter på Rhodos som väntar på att bli upptäckta av en nyfiken turist. Dessutom är färden över en vacker och härlig upplevelse på havet.

Man landar i Rhodos stad, huvudstaden på ön Rhodos. Staden är delad i två olika delar. Den ena delen är den mer moderna staden där en stor del av turistnäringen håller till. Det finns även en fantastisk gammal del av staden med små trånga prång, härliga fiskrestauranger och mysiga butiker. Här finns också de intressanta museerna att besöka i staden. Runt den gamla staden går en imponerande ringmur och om man går upp i klocktornet får man en mycket vacker vy över staden.

Den vackra hamnen Mandraki är också värd en närmare titt. Här kan man sitta och njuta på ett café och uppleva det härliga folkvimlet. Även Ellistranden som ligger nästan mitt i stan är en härlig upplevelse för den som gillar fart och fläkt när man är på stranden. Beläget på en höjd en bit ifrån stranden ligger Monte Smith. Här finner man en fantastisk utsikt över såväl land som hav. Och man får nästan inte missa Rhodos egna akropolis, väl värd ansträngningen. Maten på de flesta restauranger, i alla fall i den gamla staden, är typiskt grekisk och på en dagstur till Rhodos märker man tydligt skillnaden mellan det grekiska och det turkiska köket.

Det finns såväl sedvanlig färja som flygbåt att välja mellan när man ska ta en dagstripp till Rhodos. Flygbåtarna är ganska stora, tar upp till 250 passagerare och är moderna, snabba och mycket bekväma. På färjorna finns såväl TV som videospel och förstås en liten bar. Färjorna som går över till Rhodos tar ungefär en timme och lämnar hamnen vid niotiden på morgonen. De går sedan tillbaka till Marmaris igen vid fyratiden på eftermiddagen. Vill man ha en riktigt äventyrlig tur kan man också flyga över till den grekiska sidan. Det tar ungefär 45 minuter.

För att komma till båtarna på morgonen finns det flera minibussar som går förbi de flesta hotell och stora mötesplatser i Marmaris. När man landar i Marmaris igen kan man återigen ta en minibuss och släppas av på en plats där man vill.Mer information om Båttur till Rhodos
Vet du hur mycket det kostar per person att åka över till Rhodos? =).
Inlagt i databasen 02/11/10 18:24:39

Mer information om Båttur till Rhodos
Vad kostar en båtresa till Rhodos?.
Inlagt i databasen 04/18/11 18:03:12

Mer information om Båttur till Rhodos
Själv så åkte vi från Marmaris till Rhodos en gång. Mest för att göra någonting. Det var en trevlig liten tur som inte tog så mångatimmar som jag trodde det skulle ta. .
Inlagt i databasen 11/25/11 09:45:19

Kommentera


Reseberättelse

MarmarisVar på semester i augusti, bodde några km utanför Marmaris, men det är lätt att ta sig in till Marmaris med bussar.

Marmaris - Av Margaretha
DalyanMissade att skriva om Dalyan som var en av de utflykter vi testade att åka till ifrån Icmeler. Helt fantastisk tur där man fick uppleva

Dalyan - Av Erik

Senaste bilder

Marmaris by night
En liten bild från Marmaris by night.
Bilder från Marmaris.
Bild från Marmaris hotell
Bild från ett av de många hotell som finns i Marmaris
Hotell i Marmaris